договор на услуги по поиску объекта недвижимости аренды.

06.10.2016   

 ДОГОВІР №

про надання послуг                         

Місто Дніпропетровск                                                              

«  »                          20   року.

 

_______________________________, надалі “Замовник, в особі ______________________________________, що діє на підставі _________________________________________, з однієї сторони, та

Фізична особа -                                                               , надалі “Виконавець”, з іншої сторони, в подальшому разом іменуються “Сторони”, а окремо - “Сторона”, уклали цей Договір про наступне:

1. ПРЕДМЕТ ДОГОВОРУ.

1.1. У відповідності до даного Договору Замовник доручає Виконавцю, а останній зобов’язується, надати за рахунок Замовника наступні послуги:

1.1.1. Проведення комплексу заходів з пошуку об′єктів нерухомості згідно з даними Замовника, зазначеними в п.1 Додатку №1 до даного Договору (надалі – «Об′єкт»). Під «Об′єктом» також надалі розуміється будь-який об′єкт нерухомості (будівля, приміщення, т.д.) запис про огляд якого є в Акті огляду об′єктів нерухомості, будь-який інший об′єкт нерухомості в тому ж приміщенні чи на тій же території, на якій розташовано оглянутий Замовником об′єкт, а також будь-яка нерухомість, запропонована Замовнику власником оглянутого об′єкту.

1.1.2. Проведення дослідження коньюктури ринку нерухомості, консультування Замовника про стан ринку нерухомості з використанням інформаційних баз Виконавця та інших джерел.

1.1.3. Організація оглядів Об′єктів, що відповідають вимогам, зазначеним в п.1 Додатку №1 до даного Договору.

1.1.4. Консультування Замовника з основних правових та організаційних питань майбутньої угоди.

1.1.5. На вимогу Замовника, проведення попереднього аналізу правоустановчих документів на обраний Замовником Об′єкт.

1.1.6. Проведення попередніх переговорів з продавцем/орендодавцем Об′єкту про умови майбутньої угоди та/або організація прямих переговорів Замовника з продавцем/орендодавцем Об′єкту.

1.1.7. Сприяння укладенню попереднього  та/або основного договору про придбання/оренду Об′єкту або корпоративних прав на нього між Замовником та продавцем/орендодавцем.

1.2. Замовник зобов’язується оплатити Виконавцю надані послуги в порядку, встановленому нормами даного Договору.

1.3. Після огляду кожного запропонованого Виконавцем Об′єкту Замовник підписує Акт огляду об′єктів нерухомості.

1.4.  Вимоги до Об′єкту можуть бути змінені за бажанням Замовника шляхом підписання Сторонами додаткової угоди.

1.5. В день підписання попереднього договору між Замовником та продавцем/орендодавцем Об′єкту Виконавець передає Замовнику Акт прийому-передачі наданих послуг. Замовник протягом 1 (одного) робочого дня з дати отримання Акту прийому-передачі наданих послуг зобов’язаний підписати його зі своєї сторони і передати Виконавцю. В разі відмови Замовника від підписання Акту прийому-передачі, він зобов’язаний протягом 2 (двох) робочих днів з дати отримання Акту надати мотивовану письмову відмову.

1.6. Після підписання угоди купівлі – продажу/оренди Об′єкту або корпоративних прав на нього протягом 1 (одного) банківського дня Сторони підписують Акт виконаних робіт, що свідчить про виконання Виконавцем своїх обов‘язків в повному обсязі за даним Договором.

2. ПРАВА І ОБОВ’ЯЗКИ ВИКОНАВЦЯ

2.1. Виконавець зобов’язаний:

2.1.1. Надати послуги у точній відповідності до умов даного Договору та Додатків до нього, що є його невід’ємною частиною.

2.1.2.  Провести комплекс заходів з пошуку Об′єктів, що відповідають вимогам Замовника, зазначеним в Додатку №1 до даного Договору.

2.1.3. Сформувати інформаційну базу даних щодо  Об′єктів, що відповідають вимогам Замовника, зазначеним в Додатку №1 до даного Договору.

2.1.4. Негайно повідомляти Замовника про виникнення обставин, що перешкоджають виконанню цього Договору та в подальшому діяти у відповідності до положень даного Договору.

2.1.5. Повідомляти Замовника, на його вимогу, про хід виконання даного Договору.

2.1.6. Інформувати Замовника про необхідність проведення переговорів з контрагентами шляхом усних повідомлень.

2.1.7. Надавати Замовнику юридичні консультації з питань, що стосуються виконання умов даного Договору.

2.1.8. При необхідності, надати допомогу у підготовці документів, необхідних для укладення договору про придбання/оренду Об′єкту або корпоративних прав на нього.

2.1.9. Організувати зустрічі та переговори між представниками Замовника й продавця/орендодавця Об′єкта. За вимогою Замовника, сприяти оформленню між Замовником та продавцем попереднього договору.

2.1.10. Сприяти укладенню договору про придбання/оренду Об′єкта або корпоративних прав на нього між Замовником та продавцем/орендодавцем Об′єкту.

2.1.11. В день підписання попереднього договору між Замовником та продавцем/орендодавцем Об′єкту передати Замовнику Акт прийому-передачі наданих послуг, за результатами виконання умов даного Договору передати Замовнику Акт виконаних робіт.

2.2.  Виконавець має право:

2.2.1. Вимагати від Замовника своєчасної сплати винагороди.

2.2.2. Залучати до виконання цього Договору третіх осіб.

2.2.3. Здійснювати інформаційну розсилку на зазначену нижче електронну адресу Замовника.

ПРАВА ТА ОБОВ’ЯЗКИ ЗАМОВНИКА

3.1. Замовник зобов′язаний:

3.1.1. Своєчасно сплатити винагороду Виконавцю на умовах та в строки, передбачені в даному Договорі та Додатках до нього, що є його невід’ємною частиною.

3.1.2. Сплатити Виконавцю винагороду і в тому випадку, якщо стороною за договором купівлі-продажу/оренди Об′єкта виступить член родини, родич чи інша особа, пов′язана з Замовником, яка не має договірних відносин з Виконавцем.

3.1.3. Надати Виконавцю всю інформацію і документацію, необхідну для виконання ним своїх зобов′язань за даним Договором.

3.1.4. По факту огляду Об′єкта підписати Акт огляду об′єктів нерухомості, в день підписання попереднього договору підписати Акт прийому-передачі наданих послуг, за результатами виконання умов даного Договору підписати Акт виконаних робіт про виконання Виконавцем своїх обов‘язків за даним Договором.

3.1.5. У разі односторонньої відмови від цього Договору в строк не більше ніж 10 днів письмово сповістити про це Виконавця та провести взаємні розрахунки за фактично виконані договірні зобов’язання.

3.1.6. У випадку згоди на купівлю/оренду Об′єкту не вступати в переговори з продавцем/орендодавцем, його представниками чи особами, що діють в його інтересах, а також не купувати/не орендувати Об′єкт особисто чи на ім′я інших осіб, пов′язаних з Замовником, поза умовами, визначеними цим Договором.

3.1.7. Не придбавати Об′єкт через інших фізичних чи юридичних осіб.

3.2. Замовник має право:

3.2.1. Вимагати від Виконавця належного виконання його обов’язків за цим Договором, контролювати виконання Договору Виконавцем під час дії цього Договору.

3.2.2. В односторонньому порядку відмовитися від цього Договору,  провевши взаємні розрахунки за фактично виконані Виконавцем договірні зобов’язання.

4. ВИНАГОРОДА ВИКОНАВЦЯ ТА ПОРЯДОК РОЗРАХУНКІВ

4.1. Розмір та строки виплати винагороди Виконавця за даним Договором обумовлені в Додатку № 1 до даного Договору.

4.2. Винагорода Виконавцю здійснюється готівковим платежем або шляхом перерахування Замовником на банківський рахунок Виконавця суми грошових коштів, обумовлених у Додатку №1 до даного Договору, не пізніше 2 (двох) банківських днів з моменту підписання Сторонами Акту прийому-передачі наданих послуг чи  Акту виконаних робіт за даним Договором.

5. ГАРАНТІЇ ТА ВІДПОВІДАЛЬНІСТЬ СТОРІН

5.1. Замовник в будь-якому випадку гарантує оплату винагороди Виконавцю в розмірі та строки згідно п.п. 4.1.-4.2. даного Договору та Додатку №1 до даного Договору, якщо стороною за договором купівлі-продажу/оренди Об′єкта виступить член родини, родич чи інша особа, пов′язана з Замовником, яка не має договірних відносин з Виконавцем. Особою, пов′язаною з Замовником, визнаються всі учасники (акціонери), керівники, працівники та представники Замовника, а також ті юридичні особи, в яких учасником (акціонером), керівником, працівником чи представником є сам Замовник чи фізична особа, пов′язана з Замовником.

5.2. За порушення своїх обов′язків за даним Договором Сторони несуть один перед одним відповідальність у відповідності з чинним законодавством України.

5.3. У випадку прострочення виплати винагороди Замовником за даним Договором, Замовник зобов’язаний сплатити на користь Виконавця пеню в розмірі подвійної облікової ставки Національного Банку України від суми простроченої заборгованості за кожний день прострочення.

5.4. У випадку придбання Об′єкта Замовником поза умов цього Договору та/або порушення Замовником своїх обов’язків згідно п.п. 3.1.2, 3.1.6, 3.1.7. даного Договору, він оплачує Виконавцю винагороду у відповідності з  п.п. 4.1.- 4.2. даного Договору та Додатку №1 до даного Договору за кожний випадок такого порушення.

5.5. Виконавець не гарантує Замовнику виконання продавцем/орендодавцем Об′єкта зобов’язань за договором, укладеним за його посередництвом. Також Виконавець не несе відповідальності за порушення продавцем/орендодавцем Об′єкта умов договору, укладеним за його посередництвом. 

5.6. Виплата штрафних санкцій не звільняє Сторони від виконання зобов′язань за цим Договором.

6. СТРОК ДІЇ ДОГОВОРУ

6.1. Цей договір набуває чинності з моменту його підписання Сторонами та діє до «  »                  20   року, але у будь-якому випадку до повного виконання Сторонами своїх зобов’язань відповідно до умов цього Договору.

6.2. Цей договір припиняється по закінченні строку, на який він укладений, а також:

а) за згодою Сторін;

в) за рішенням суду;

г) у разі припинення (ліквідації, смерті, визнання недієздатним, обмеження цивільної дієздатності, визнання безвісно відсутнім) будь-якої Сторони, що бере участь у цьому Договорі.

6.3. За домовленістю Сторін, цей Договір може бути пролонговано на строк, визначений Сторонами в письмовій додатковій угоді.

7. КОНФІДЕНЦІЙНІСТЬ

7.1. Будь-яка інформація, котра стала відома Стороні даного Договору у зв’язку з виконанням нею обов’язків за даним Договором та розголошення якої може нанести шкоду іншій Стороні, є конфіденціальною інформацією та не підлягає розголошенню третім особам чи публікації без попередньої згоди на це другої Сторони. За розголошення зазначеної інформації винувата Сторона несе відповідальність, передбачену чинним законодавством України.

7.2. Сторони зобов’язуються дотримуватися конфіденційності переговорів, переписки та інших дій, пов’язаних з даним Договором та не розголошувати таку інформацію третім особам без письмової згоди іншої Сторони.

ФОРС-МАЖОРНІ ОБСТАВИНИ

8.1. У випадку настання форс-мажорних обставин (війна, революції, терористичні акти, пожежі, природні катаклізми, бойкоти, страйки, акти державних органів незалежно від їх законності чи незаконності та ін.), що безпосередньо перешкоджають виконанню зобов'язань за даним Договором, терміни виконання таких зобов'язань, відповідно, відстрочуються на час дії форс-мажорних обставин.

8.2. Сторони зобов'язані повідомляти один одного про настання і припинення форс-мажорних обставин з наданням документів, які підтверджують це, протягом 3-х робочих днів із дня їх настання. Несвоєчасне повідомлення позбавляє Сторону права посилатися на будь-яку вищевказану обставину, як підставу, що звільняє від відповідальності за невиконання зобов'язань.

8.3. Якщо форс-мажорні обставини будуть тривати більше одного місяця, то Сторони повинні погодити заходи для подальшого виконання цього Договору.

ПОРЯДОК РОЗГЛЯДУ СПОРІВ

9.1. У випадку виникнення спорів, пов’язаних з виконанням даного Договору, Сторони приймуть всі заходи щодо вирішення їх шляхом переговорів.

9.2. У випадку неможливості вирішення спорів таким шляхом, вони будуть розглянуті у відповідності до порядку, встановленим чинним Законодавством України.

ІНШІ ПОЛОЖЕННЯ

10.1. Сторони вправі додатковими письмовими угодами вносити зміни та доповнення в умови цього Договору. Після підписання вповноваженими представниками кожної із Сторін, додаткові угоди стають невід’ємною частиною даного Договору.

10.2. Сторони гарантують правильність вказаних у цьому Договорі реквізитів. У випадку зміни реквізитів будь-якої із Сторін цього Договору остання повинна повідомити іншу Сторону про такі зміни протягом 5 (п′яти) робочих днів з дати їх виникнення. Сторона, яка своєчасно не повідомила іншу Сторону про вищезазначені зміни несе ризик настання пов’язаних с цим несприятливих наслідків.

10.3. Замовник за цим Договором свідчить, що є платником податку з доходів фізичних осіб, Виконавець свідчить, що є платником єдиного податку.

10.4. Цей Договір складено українською мовою в двох примірниках, по одному примірнику для кожної Сторони. Кожний примірники даного Договору мають однакову юридичну силу.

ПРЕДСТАВНИКИ СТОРІН ПРИ ВИКОНАННІ ДОГОВОРУ

Замовник вповноважує зазначену вище особу діяти від імені Замовника на оглядах Об′єктів та підписувати записи в Акті огляду об′єктів нерухомості: ПІБ ________________________________________________,

посада ___________________________________________ зразок підпису __________________________________

Виконавець вповноважує зазначену вище особу представляти Виконавця при виконанні умов Договору (без права отримання на руки майна Виконавця та зміни банківських реквізитів Виконавця):

ПІБ:

 

РЕКВІЗИТИ ТА ПІДПИСИ СТОРІН

 

ЗАМОВНИК

 

ВИКОНАВЕЦЬ

__________________________________________

__________________________________________

__________________________________________

__________________________________________

__________________________________________

__________________________________________

Тел. ______________________________________

e-mail: ____________________________________

 

 

_____________ /___________________________/

     /підпис/                                 /ПІБ/

 

МП

 

 

 

 

 

 

 

                                                                          

 

 

_________________  /        

 

 

МП                                      

 

Замовити зворотній дзвінок